Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat, in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, ca “grupul tehnic de lucru al premierului si-a facut treaba foarte prost si cu mari perioade in care nu a lucrat deloc.”

Monica Macovei a adaugat ca juristii care fac parte din acest grup de lucru nu cunosc bine legea fundamentala a Romaniei. Ea si-a motivat afirmatia spunand ca acestia ar fi trebuit sa stie ca “nu exista ‘siguranta nationala’ in constitutie ci numai ‘securitate nationala’.”

Grupul tehnic de lucru al premierului pentru legile sigurantei la care a facut referire Monica Macovei este condus de consilierul personal pe probleme de securitate al primului-ministru, Marius Oprea. Din el mai face parte si Stejarel Olaru, consilier pe probleme de securitate al premierului.

In replica, Stejarel Olaru a spus ca unele observatii ale ministrului Justitiei sunt “aberante”, “redundante”. In acest sens el a dat exemplul unei observatii propuse de aceasta care privea “infranctiunile de contraspionaj”, precizand ca termenul corect ar fi fost cel de “spionaj”.

Monica Macovei: “Sunt multumita de procurorul general Kovesi”

In cadrul aceleiasi emisiuni, Monica Macovei, a afirmat ca este foarte multumita de activitatea noului procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.

Ministrul Justitiei a precizat ca procurorul general a inceput “sa faca curatenie pe criterii obiective”, dar ca nu a avut consultari cu aceasta in ceea ce priveste demiterile pe care le-a efectuat.