Mai mult de trei sferturi dintre cetatenii britanici considera ca in tara lor sunt prea multi imigranti, potrivit unui sondaj publicat vineri de Financial Times.

Studiul reflecta ingrijorarea Occidentului fata de valul de imigranti romani si bulgari, care va invada piata muncii, dupa integrare.

Procentul de 76%, inregistrat in Marea Britanie, este mai mare decat in Franta, Germania, Italia si Spania, tari in care a mai fost efectuat sondajul.

De altfel, guvernul de la Londra isi va face publice peste cateva zile planurile de impunere a unor cote pentru muncitorii din Romania si Bulgaria, informeaza publicatia The Independent in editia electronica de vineri.

Ministerul britanic de Interne a anuntat ca va limita permisele de lucru acordate muncitorilor straini necalificati din tarile care nu fac parte din UE.

Ministrii britanici au dat astfel de inteles ca vor impune restrictii imigrantilor din Romania si Bulgaria, permitand doar un "acces gradual" al muncitorilor din cele doua tari in Marea Britanie, precizeaza cotidianul britanic.

Doua dintre programele administrate de Ministerul de Interne - care permiteau unui numar de 18.000 de muncitori necalificati din afara Europei sa munceasca in Marea Britanie - vor fi anulate in decurs de un an, a anuntat joi ministrul pentru imigratie, Liam Byrne.

El i-a sfatuit pe angajatori ca de-acum incolo sa-si recruteze personalul de care au nevoie din Marea Britanie si din Uniunea Europeana.

Byrne a insistat ca economia britanica are acces suficient la forta de munca necalificata din interiorul UE si nu este nevoie sa recurga la muncitori din afara acestui spatiu.