„Exista 2000 de unitati scolare in proces de retrocedare. 800 dintre ele urmeaza sa fie redate proprietarilor de anul viitor”, a anuntat, vineri, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihai Hardau.

El a mai spus ca o importanta parte a imobilelor sunt evreiesti si ca va incerca sa gaseasca o modalitate de a plati chiria, pentru ca elevii sa isi poata vedea mai departe de cursuri in aceleasi cladiri. De asemenea, ministrul a spus ca „exista bani pentru chirii”.

Anul acesta, 12 scoli au fost sau urmeaza sa fie retrocedate. Este vorba despre Grupul Scolar Chiseu-Cris din judetul Arad, Liceul Teoretic Teaca din Bistrita-Nasaud, Gradinita numarul 9 din Braila, Gradinita numarul 7 si Gradinita Otelu Rosu, ambele din Caras Severin, Gradinita numarul 11 din Consatanta si Gradinita Ozun din Covasna.

Mai sunt trecute pe lista: Gradinita 24 din Galati, Gradinita nr 2 din Giurgiu, Scoala primara Salasu de Sus din Hunedoara, Clubul Copiilor si Elevilor Campulung Moldovenesc (Suceava), si din judetul Vrancea, Gradinita numarul 14.

Cu toate acestea, ministrul face terenuri de sport

Chiar daca in acest moment Ministerul Educatiei are probleme cu infrastructura, Hardau a promis ca din 2007 va construi terenuri si sali de sport in fiecare unitate de invatamant din tara, plus cate un bazin de inot la cel putin o scoala din fiecare judet. "Aceste dorinte i le-am transmis si premierului si a fost de acord ca trebuie sa amenajam in toate scolile terenuri si sali de sport.

Acolo unde nu exista posibilitatea, poate fi dezafectata o clasa unde elevii sa faca exercitii fizice cand vremea nu le permite sa ramana afara", a declarat ministrul Hardau.