Compania Metrorex va beneficia de un imprumut in valoare de 60 de milioane de euro acordat de Banca Europeana de Investitii (BEI), fondurile urmand sa fie folosite pentru extinderea si modernizarea retelei de transport, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii vineri de institutia de credit.

Acest imprumut va fi folosit pentru extinderea retelei pe directia Est-Vest a Capitalei, pentru achizitia a sase noi garnituri de tren si pentru modernizarea instalatiei electrice.

"BEI va continua sa aiba un rol important in finantarea sectorul de transport al Romaniei. Prioritatea va fi transportul urban", a declarat Philippe Maystadt, presedintele BEI.

"Cel de-al treilea imprumut al Bancii Europene de Investitii vine la momentul potrivit. Cu un flux al calatorilor de aproximativ 130.000 de persoane pe zi, este foarte important sa furnizam cele mai bune servicii posibile, iar BEI ne-a ajutat sa facem acest lucru", a declarat Liviu Soava, directorul general al Metrorex.

Metrorex a mai primit, in 1996 si 2000, doua imprumuturi cu o valoare totala de 215 milioane de euro.

Banca Europeana de Investitii este unul dintre cei mai mari investitori din Romania. Din 1991 banca a finantat 47 de proiecte cu peste 4,3 miliarde de euro, din care aproximativ 2,6 miliarde euro au fost directionate catre sectorul de transport.