Reprezentantii Intact au anuntat vineri seara ca se retrag din Clubul Roman de Presa pentru ca au fost numiti “slugoi” si “obedienti” de presedintele acestuia, Cristian Tudor Popescu. Acesta din urma a declarat pentru HotNews.ro ca nu a facut decat sa extrapoleze declaratiile facute mai devreme de Dan Voiculescu.

Liderul PC a afirmat vineri dimineata ca “jurnalistii sunt noii securisti, prentru ca in presa romana exista foarte multe tentative de santaj si foarte multe ziare partizane".

“Pe fondul unui conflict cu omul politic Dan Voiculescu, ziaristul Cristian Tudor Popescu si-a permis sa-i numeasca pe angajatii Trustului Intact ‘slugoi

si ‘obedienti’.

Avand in vedere ca domnul Cristian Tudor Popescu este presedintele Clubului Roman de Presa, organism din care fac parte Jurnalul National, Antena1 si Radio Romantic, trustul de presa Intact, reprezentat de cele trei institutii mass media, se retrage din Clubul Roman de Presa”, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis presei vineri seara si semnat de Antena 1, Jurnalul National si Radio Romantic.

In finalul documentului, semnatarii arata ca vor reveni asupra deciziei “cand domnul Cristian Tudor Popescu isi va cere scuze public fata de angajatii trustului Intact pentru ofensele aduse”.

Presedintele CRP a declarat insa ca nu a intentionat sa aduca acuze angajatilor Intact, ci a “extrapolat” ideile prezentate cu cateva ore mai devreme de presedintele Partidului Conservator. “Nu am vrut decat sa subliniez cat de jignitoare sunt afirmatiile lui Voiculescu, dar asta nu inseamna ca aceasta este si parerea mea.

Eu cred ca in trustul Intact sunt destui jurnalisti verticali si profesionisti”, a afirmat Popescu.

El sustine ca afirmatiile sale au avut un alt inteles decat cel perceput de reprezentantii Intact: “Eu am zis doar ca, poate, concluziile lui Voiculescu se bazeaza pe faptul ca el are in trust ziaristi slugoi si obedienti, incercand sa gasesc o motivatie pentru care a facut aceste declaratii”.

Popescu spune ca nu a fost contactat de nici un reprezentant al Intact si ca nu are de ce sa isi ceara scuze in fata acestora: “Voi preciza care a fost sensul afirmatiilor mele, dar nu am de ce sa-mi cer scuze, pentru ca parerea mea despre ei nu este ca ar fi slugoi sau obedienti”.

Directorul ziarului Gandul a afirmat ca nu a fost contactat de nici un reprezentant al trustului fondat de Dan Voiculescu, dar ca il va suna el pe Marius Tuca pentru a lamuri situatia.

Replici de mahala

Popescu a intarit inca o data afirmatiile facute despre liderul PC, pe care l-a numit “sconcs”. “Comportamentul domniei sale, dupa ce i-a facut pe toti romanii colaboratori ai Securitatii, este mai degraba al unui sconcs, care emite jeturi de lichid puturos incercand sa strice toata atmosfera pentru a isi ascunde propriul miros

pestilential”, a declarat el la aflarea acuzelor aduse de Voiculescu jurnalistilor.

La o conferinta de presa organizata vineri dimineata, Dan Voiculescu s-a referit la evenimentele petrecute marti la o intalnire dintre politicieni si jurnalisti. “Presa s-a transformat intr-o tribuna prin care noii securisti, jurnalistii, atacau clasa politica cu niste subiecte invechite, adica era o evidenta dorinta de a domina intalnirea.

Ma refer la faptul ca in presa din Romania sunt foarte multe tentative de santaj, sunt foarte multe ziare care sunt partizane politic ale unor anumite grupari, ale unor anumite orientari. S-au format 3-4 grupuri de oligarhi in presa si nu exista la ora actuala in Romania un instrument de presa care sa fie independent".