Dorin Cocos a reusit sa castige o licitatie pe care Primaria Capitalei i-o dedicase inca din primavara. Este vorba de licitatia pentru concesionarea unui teren in vederea extinderii unui hotel, al sotului fostei consiliere prezidentiale Elena Udrea.

La licitatie au participat, cum scrie la carte, 3 firme: firma lui Cocos, fosta firma a lui Cocos si un SRL cu sediu intr-o camera din hotelul lui Cocos. Controversatul om de afaceri pusese ochii pe terenul de 518 metri patrati de pe strada Polizu nr.6 din Bucuresti, imediat ce si-a terminat de construit hotelul. In aprilie a fost prima tentativa de a-si extinde proprietatea din strada Polizu nr.

4, pe care acesta tocmai ridicase Euro Hotels International. Atunci, atat primarul general al Capitalei Adriean Videanu, cat si viceprimarul general Ludovic Orban si-au dat acordul explicit ca terenul sa-i fie concesionat pentru 49 de ani firmei Euro Hotels International Co SRL, in vederea " extinderii unei constructii cu destinatia de hotel".

Videanu a semnat "Expunerea de motive", iar Orban, "Raportul de specialitate", documente absolut necesare pentru introducerea pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a unui proiect de hotarare pentru concesionarea terenului.

Cum proiectul a ajuns in plenul sedintei din 15 aprilie doar cu propunerea de concesionare fara organizarea unei licitatii, acesta a fost respins de consilierii municipali.

Integral in Gandul