Marian Vanghelie, presedintele executiv al PSD Bucuresti, a convocat ieri-seara, imediat dupa intoarcerea lui Sorin Oprescu din strainatate, o reuniune a conducerii filialei pentru a clarifica intentiile acestuia de a candida la presedintia partidului.

Inainte de inceperea sedintei, intrebat daca s-a hotarat sa candideze pentru functia de presedinte al PSD, Oprescu a raspuns: "Voi face aceasta chestiune exact cand voi considera ca am parte de sprijinul necesar".

La masa negocierilor

Potrivit unora dintre liderii PSD Bucuresti, sedinta a avut drept scop temperarea dorintei lui Oprescu de a intra in competitie cu Geoana. Potrivit lui Dan Tudorache, presedintele PSD sector 1, Oprescu a fost intrebat de colegi ce are de gand: "Ne-a spus ca nu candideaza si nu si-a anuntat pana acum candidatura, pentru ca sunt doar speculatii."

Potrivit lui Marian Vanghelie, Oprescu nu a informat inca organizatia despre intentiile sale de a candida si "ar fi normal" ca acest subiect sa fie "clarificat".

Conform unor surse din PSD, Geoana negociaza cu Oprescu sa renunte la candidatura sa in schimbul unei functii de vicepresedinte. Indirect, Marian Vanghelie a confirmat discutiile pe aceasta tema.

Integral in EVZ