52 la suta dintre romani sunt destul de multumiti de activitatea presedintelui Traian Basescu, potrivit unui studiu INSOMAR dat publicitatii, duminica. Totodata, 57 la suta dintre cei chestionati au destul de multa si foarte multa incredere in seful statului.

Pe locul doi se afla Theodor Stolojan cu 43%, urmat de Mona Musca - 39%. Pe pozitiile urmatoare in ceea ce priveste increderea se situeaza Gigi Becali - 36%, Mircea Geoana si Emil Boc - 34%, Calin Popescu-Tariceanu - 27%, Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor - 24%.

De asemenea, 46% dintre romani ar vota cu Alianta D.A. daca s-ar organiza peste o saptamana alegeri parlamentare. Pe locul al doilea in preferintele electoratului se afla PSD - cu 23%, urmat de PRM, care ar fi votat de 12% din electorat.

In ceea ce priveste increderea in institutii, majoritatea romanilor - 85% au cea mai mare incredere in biserica. Pe locul doi se situeaza armata, cu 78% si mass-media - cu 66%.

Sondajul a fost realizat in perioada 12-17 octombrie, pe un esantion de 1200 de persoane. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%