Aviva Asigurari de Viata SA a anuntat numirea lui Shah Rouf in functia de director general, urmand ca aceasta numire sa fie supusa aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Shah Rouf a fost director al Aviva International Healthcare timp de trei ani pana in martie 2006, iar inainte a ocupat functia de director de marketing si distributie in Aviva India.

Shah este in prezent director de cercetare si dezvoltare in Aviva Europa si International.

"Romania se numara printre pietele europene cu cea mai rapida crestere in domeniul asigurarilor si investitiilor, avand un potential urias in privinta dezvoltarii pensiilor private.

Aviva Romania a avut o evolutie foarte buna si saptamana trecuta a aniversat sase ani de activitate, anuntand ca in 2006 a urcat de pe locul opt pe locul cinci in privinta cotei de piata in domeniul asigurarilor de viata.

Sunt bucuros ca voi putea contribui la dezvoltarea afacerii din Romania si voi duce firma mai departe, pornind de la ce au construit deja Carl Boehr si echipa din Aviva Romania", a declarat, cu ocazia numirii sale, Shah Rouf.

Principala responsabilitate a lui Shah va fi de a dezvolta afacerea Aviva Romania folosind experienta sa in Aviva ca lider de piata in domeniul pensiilor private. In aceeasi linie de dezvoltare a afacerilor Aviva in zona Europei Centrale si de Est, Carl Boehr, actualul director general al Aviva Romania, va deveni noul director general al Aviva Turcia.

Carl Boehr va conduce companiile de asigurari de viata, asigurari generale si pensii din Turcia, utilizandu-si experienta pentru a intari pozitia Aviva pe piata turceasca. "Avem astazi o prezenta stabila si in continua dezvoltare in tarile Europei Centrale si de Est si dorim sa intarim aceasta pozitie in anii ce vor urma.

Exista oportunitati deosebite in aceasta zona si aceste schimbari din cadrul companiei ne vor ajuta sa ne consolidam pozitia in aceste importante piete aflate in plina dezvoltare pe termen lung", a declarat Pierre-Olivier Bouee, director Central and Eastern Europe.

Aviva ocupa locul al cincilea, pe baza primelor brute subscrise in anul 2005, in ierarhia firmelor de asigurari pe plan international si este cea mai mare firma de profil din Marea Britanie. Este lider european in domeniul asigurarilor si al pensiilor si detine un loc important si in alte zone ale lumii.