Firma S.C. IMPACT S.A. a fost desemnata castigatoarea selectiei de oferte organizata de Primaria Cluj-Napoca in vederea construirii unui cartier de locuinte in zona Dealul Lomb, in conformitate cu prevederile Hotararii Consiliului Local nr. 575/2006, informeaza pagina de Internet a primariei clujene.

Pentru construirea Cartierului Lomb au depus oferte CONSORTIUL IBEREST S.A. si S.C. IMPACT S.A.

In prezenta membrilor comisiei pentru selectarea ofertelor, documentatiile depuse de cele doua ofertante au fost analizate in comisia de urbanism, iar specialistii acesteia au decis ca atat oferta firmei Impact, cat si cea a firmei Iberest sunt viabile din punct de vedere urbanistic, astfel ca singurul criteriu de departajare a fost cel privind procentul din suprafata construibila ce revine Consiliului Local.

Astfel, CONSORTIUL IBEREST S.A. a oferit Consiliului local 27% din suprafata totala construibila, in timp ce oferta S.C. IMPACT S.A. prevede acordarea a 33% din suprafata construibila.

Contractul cu S.C. Impact S.A. va fi incheiat dupa expirarea termenului de 7 zile pe care comisia de licitatie l-a acordat pentru contestatii.

Contractul va contine termene clare cu privire la fiecare etapa de executare a investitiei, nerespectarea acestor termene ducand la rezilierea de drept a contractului, fara punere in intarziere si fara interventia instantelor judecatoresti. In aceasta situatie, investitia realizata va reveni Consiliului Local, fara plata unor despagubiri catre investitor.

Firma Impact S.A., in conformitate cu HCL nr.575/2006, va construi din fonduri proprii, in termen de cel mult 24 luni de la data obtinerii autorizatiei de construire, un numar de 75 de locuinte, care vor fi predate cu titlu gratuit Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Acestea vor avea caracter social si vor fi formate din 2 camere, cu respectarea exigentelor minimale privind suprafetele pentru locuinte conform prevederilor Legii nr. 114/1996, legea locuintei, republicata, cu completarile ulterioare. Locuintele se vor realiza pe suprafata de teren care reprezinta aportul Consiliului local.

Proiectul construirii cartierului Lomb vine in continuarea celor deja incepute in cadrul programului de construire de locuinte, respectiv Cartierul Tineretului, cartierul Oser si Borhanci.

Municipalitatea spera ca prin acest proiect sa ofere clujenilor posibilitatea de a avea acces la o locuinta decenta si la preturi rezonabile.