Teodor Atanasiu, ministrul suspendat al Apararii a anuntat luni ca nu intentioneaza sa demisioneze din guvern, el asteaptand solutionarea situatiei sale in justitie.

Desi intial anuntase ca va demisiona daca cercetarea penala dureaza mai mult de 45 de zile, acum ministrul isi nuanteaza pozitia si spune ca nu exista nici un motiv pentru a se retrage, intrucat premierul Tariceanu nu a numit inca un interimar.

La mai bine de o luna de la suspendarea sa din functie prin decretul prezidential, Atanasiu spune ca nici Constitutia nu prevede un termen-limita pana la care un ministru suspendat trebuie inlocuit. In schimb, legea fundamentala prevede ca seful Executivului trebuie sa numeasca un nou ministru, dupa 45 de zile de la suspendare.

In acest moment, ministerul Apararii este gestionat de un loctiitor: secretarul de stat Corneliu Dobritoiu.

Explicatiile au fost oferite in cadrul unei conferinte, sustinute de Atanasiu pe tema trecerii la armata pe baza de voluntariat

“Vorbesc in calitate de reprezentant al PNL, partid ce se afla la guvernare, si in calitate de ministru al Apararii, chiar daca atributiile mi-au fost suspendate printr-un decret prezidential caduc”, a completat Atanasiu.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 12 septembrie, decretul de suspendare din functie a ministrului apararii, Teodor Atanasiu., in urma plangerilor penale depuse de consilierul prezidential Adriana Saftoiu "pentru abuz in serviciu contra persoanei" si deputatul Eugen Bejinariu.

Pe 6 octombrie, procurorii militari au decis neinceperea urmaririi penale impotriva lui Atanasiu.

El nu a fost repus imediat in functie, presedintele Traian Basescu anuntand ca va anula decretul de suspendare dupa epuizarea tuturor cailor de atac.

Intre timp insa, fostul sef al Statului Major General Eugen Badalan a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o noua plangere penala impotriva lui Atanasiu, pe care il acuza savarsirea unor abuzuri in serviciu.