Presedintele Traian Basescu efectueaza timp de doua zile o vizita de stat in India. Seful statului roman a incercat luni sa-i convinga pe oamenii de afaceri indieni sa vina in Romania. Totodata presedintele a inaugurat o strada din New Delhi, care va purta numele Bucuresti.

Seful statului i-a invitat pe oamenii de afaceri indieni sa investeasca in Romania, mentionand sectoarele in care sunt asteptate, atat investitii directe cat si investitii in cadrul procesului de privatizare: energie, petrol si gaze, industria grea, constructii de autoturisme, industria farmaceutica, IT, comunicatii si textile.

In cadrul intalnirii dintre premierul indian si Traian Basescu au fost discutate cooperarea politica intre cele doua tari in cadrul institutiilor internationale si cooperea economica. Pe langa aspectele economice, Traian Basescu si premierul indian Manmohan Singh au discutat si despre programul nuclear al Indiei si necesitatea reformarii Consiliului de Securitate al ONU.

In cadrul unui moment festiv, Traian Basescu a inaugurat la New Delhi strada Bucuresti. Seful statului nu a pierdut ocazia de a amintit faptul ca in Bucuresti exista o strada care se numeste Ghandi.

Presedintele isi va incheia vizita in India marti, dupa ce va vizita Agra si Bombay.