Vanguard a lansat, ieri, pe piata serviciul de tranzactionare online la Bursa din Sofia (BSE), StartradeBG ce are ca scop oferirea unor alternative investitionale in completarea celor oferite de piata de capital din Romania. Serviciul poate fi accesat de toti cei care doresc sa valorifice oportunitatile oferite de Bursa din Sofia si depun o suma minima de deschidere de cont de 10.000 RON.

StartradeBG pastreaza caracteristicile celorlalte servicii de tranzactionare online Vanguard si ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a vizualiza cotatiile in timp real furnizate de Bursa din Sofia.

"Piata bursiera din Sofia se afla din punct de vedere institutional intr-un stadiu de dezvoltare similar cu cel al Bursei de la Bucuresti, ceea ce face ca investitorii regionali sa abordeze in aceeasi maniera cele doua piete din sud-estul Europei, ne-a declarat Corina State, marketing manager la Vanguard.

Bursa de la Sofia are o capitalizare de 5,4 miliarde euro si o crestere a indicelui SOFIX de 14,3% de la inceputul acestui an. Piata ofera posibilitatea diversificarii plasamentelor in sectoare reprezentate si la BVB - financiar-bancar, farmaceutic, in sectoare-cheie ale economiei din Bulgaria, precum turismul, dar si in instrumente financiare de acces public la piata imobiliara (REIT).

Toate acestea fac din piata bulgara una cu potential de crestere pe toate segmentele sale, a mai spus Corina State.