Luni seara, la Ateneul Roman, a fost prezentat in avanpremiera documentarul "Regele Mihai, a 85-a aniversare" realizat de Televiziunea Romana cu prilejul implinirii a 85 de ani a Regelui Mihai I al Romaniei. Prin imagini document si filme din arhiva TVR, documentarul realizat de Marilena Rotaru puncteaza principalele momente care au marcat viata regelui si a Romaniei deopotriva.

Interviurile realizate cu membrii familiei regale, cu Andrew Popper, reprezentantul Casei Regale si Printul Charles al Marii Britanii scot in evidenta rolul istoric jucat de Casa Regala de Romania. Filmul este un bun prilej pentru tanara generatie sa cunoasca mai bine istoria tarii.

La eveniment au participat personalitati politice intre care s-au numarat primul ministru C.P. Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ministrul Culturii Adrian Iorgulescu, Ion Iliescu, Adrian Nastase.

Au fost prezente la aceasta seara aniversara personalitati ale culturii romanesti academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici, istoricul Neagu Djuvara, pianistul Dan Grigore.

Filmul documentar "Regele Mihai, a 85-a aniversare" va fi difuzat de TVR 1 miercuri, 25 octombrie, la ora 21.50, data la care Majestatea sa isi sarbatoreste ziua de nastere.