Compania belgiana, SD Ch Finkelstein&Co, a fost eliminata de la procesul de privatizare a firmei Rami Dacia Bucuresti, deoarece, pana la data limita, 16 octombrie, ofertantul nu a depus o serie de documente, printre care scrisoarea de garantie bancara si certificatul de bonitate financiara, potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Comisia de privatizare a cerut ceilalti doi ofertanti ramasi in cursa, Electroaparataj Bucuresti si Asociatia Salariatilor Rami Dacia, sa aduca completari si precizari la documentele depuse, pana la 6 noiembrie.

Compania Rami Dacia se afla in prima prioritate a planului de privatizare al AVAS pentru 2006, iar privatizarea se face prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

Stabilirea acestei metode pentru privatizarea societatii permite AVAS sa decida impreuna cu noul investitor cateva conditii contractuale esentiale pentru viitorul societatii: pastrarea numarului de salariati, efectuarea de investitii in societate, continuarea activitatii de baza, interdictia valorificarii activelor in scop imobiliar.

Conform grilei de punctaj ce a fost publicata, prin anuntul de privatizare, oferta financiara are o pondere de 70%, iar cea tehnica reprezinta 30% din punctaj.

In cadrul ofertei tehnice, AVAS va lua in considerare ofertantii care au cea mai mare medie a cifrei de afaceri pentru ultimele trei exercitii financiare incheiate si o experienta de peste zece ani in activitatea de productie sau comercializarea diamantelor sintetice.