Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) organizeaza, in perioada 23 - 27 octombrie 2006, patru licitatii pentru vanzarea activelor a zece firme cu datorii, la un pret de pornire ce depaseste 1,8 milioane dolari, potrivit unui comunicat al institutiei.

Debitorii executati de AVAS pentru neplata obligatiilor sunt Transport si Reparatii Bucovina, Malpan Satu Mare, Agromec Sapoca, Alex Vasilescu Trans International Bucuresti, Agroindustriala Variatim Varias, Agromec Holboca, Agropris Prisacani, Agrogol Golaesti, OPI Bucuresti, Confrep Oradea.

Principalele active scoase la licitatie sunt un teren in zona autostrazii Bucuresti - Pitesti apartinand societatii Alex Vasilescu Trans International si o serie de cladiri si un teren aflate in proprietatea companiei Confrep Oradea. Cele doua licitatii vor porni de la un pret de 593.000 dolari, respectiv 928.000 dolari, fara TVA.

Pentru a participa la licitatie, cei interesati trebuie sa aduca pe langa documentele prevazute de O.U.G. 51/1998 si o scrisoare de garantie bancara valabila 45 de zile de la data organizarii licitatiei.