Fostul dinamovist Vlad Munteanu traverseaza o toamna de senzatie la echipa germana Energie Cottbus. Achizitionat in vara, pentru suma de 200 000 de euro, mijlocasul stinga a marcat deja 5 goluri si este lider in clasamentul golgeterilor din Bundesliga, pozitie pe care o imparte cu Pantelici (Hertha Berlin) si Mario Gomez (VfB Sttutgart)

Etapa trecuta, Vlad Munteanu a inscris in meciul Alemannia Aachen - Energie Cottbus 1-2.

Managerul gruparii din Cottbus, S. Heidrich recunoaste inspiratia de a-l fi recrutat: "Se pot cumpara jucatori foarte buni si cu bani mai putini. Deja avem o oferta pentru el, din campionatul german. In acest moment insa, Vlad Munteanu este netransferabil".

Coechiepierii din Cottbus ii lauda performanta si ii recomanda sa isi imbunatateasca jocul colectiv - unul dintre motivele pentru care Dinamo Bucuresti a renuntat la el.

Vlad Munteanu a fost considerat unul dintre "copiii teribili" din Stefan cel Mare. In perioada petrecuta sub culorile alb-rosii, Vlad a fost tratat in mod aparte, datorita tehnicii deosebite.

Alintat, rasfatat, dar cu putine reusite, jucatorul a descoperit intr-o buna zi ca managerii lui Dinamo si-au pierdut rabdarea.

Vlad Munteanu a fost trimis la FC National. Iar acolo a prins un sezon remarcabil. Un alt mediu - posibil motiv si pentru startul deosebit intr-unul din cele mai dificile campionate din Europa, Germania.