Sedinta Coalitiei de guvernamant s-a terminat cu putin timp in urma. Reprezentatii PC au declarat ca punctul lor de vedere nu a fost acceptat si ca li s-a cerut retragerea motiunii introdusa impotriva UDMR-ului. Conservatorii spun insa ca nu s-a discutat iesirea lor de la guvernare.

Reprezentantii PD au declarat ca din punctul lor de vedere este de neconceput ca un partid aflat la guvernare sa introduca o motiune de cenzura alaturi de PSD si PRM. Conservatorilor li s-a cerut in mod expres sa-si precizeze pozitia, in functie de aceasta urmand sa se stabileasca daca PC va mai face parte din Coalitia de guvernare.

A. Verestoy a declarat ca UDMR doreste in continuare salvarea Coalitiei de guvernare, dar a criticat gestul politic al conservatorilor pe care-l considera negandit si ciudat.

"Asteptam hotararea conservatorilor si in functie de asta ne vom aseza din nou la masa discutiilor. Nu doresc insa sa ne adunam peste doua- trei zile si sa constatam ca nu s-au indreptat lucrurile", a mai declarat Verestoy.

Partidul Conservator a initiat o motiune simpla impotriva vicepremierului Marko Bela, presedintele UDMR, acuzandu-l pe acesta ca prin declaratiile sale radicale privind autonomia maghiarilor ar incalca Constitutia tarii si ar duce la disensiuni intre populatia majoritara si cea minoritara.

Prin aceasta motiune sustinuta si de PSD si PRM se urmareste demiterea lui Marko Bela din postura de vicepremier.