Pentru o camera de 20 mp se vor plati 160.000 lei vechi, pentru o vila in Primaverii - 1.600.000 lei

Chiriile pentru imobilele apartinand domeniului public sau privat al statului vor creste de patru ori. De aceasta majorare vor fi afectate si locuintele de serviciu, de interventie sau cele din caminele destinate salariatilor companiilor nationale si regiilor autonome.

Chiriile se vor majora cu acelasi procent si pentru imobilele aflate in administrarea Regiei Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, ai carei beneficiari sunt persoane fizice, demnitari sau de tip sindicat si partide politice.

Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, tarifele vor fi majorate prin actualizarea cu indicii de inflatie aferenti perioadei 1 aprilie 1999 (data la care a fost stabilit nivelul chiriei) - 31 decembrie 2005. Astfel, tariful lunar al chiriei pentru suprafetele locuibile va creste de la 2.000 de lei vechi pentru un metru patrat la 8.000 de lei vechi pentru un metru patrat.

Practic, tariful pe metru patrat va fi la fel, indiferent daca locuinta inchiriata este in Primaverii, intr-un camin de nefamilisti, in centru orasului sau in mediu rural. Diferenta intre aceste categorii de imobile o dau suprafata locuibila, vechimea constructiei precum si garajele, terasele sau piscinele.

Astfel, o familie care ocupa o camera de 20 de metri patrati intr-un camin va plati o chirie de 160.000 de lei vechi lunar.

Integral in Gandul