Toyota a publicat ieri primele informatii si fotografii cu noul sau model, botezat Auris, care va fi prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Bologna. Este vorba, de fapt, de noua imagine si de noul nume al Toyotei Corolla, care trece astfel printr-o cura de intinerire si de identitate.

De fapt, noul nume, Auris, este ales, se pare, pentru a rima cu celelalte din gama (Yaris si Avensis). Noul Toyota Auris, a carui lista de preturi nu a fost inca publicata, are dimensiunile clasice ale berlinelor de segment C: 4220 mm in lungime, 1760 mm in latime, 1520 mm in inaltime si un ampatament de 2600 mm.

Desenul si dezvoltarea noului model au fost realizate in totalitate in Europa iar motorizarile cu care Auris va incerca sa bata piata vor fi in numar de patru: doua dieseluri si doua “benzine”.

Astfel, conform comunicatului oficial, va fi vorba de un motor de patru cilindri de 1.4 litri si 97 de cai, de un altul VVT-i de 1.6 litri si 124 de cai care vor fi cuplate cu un nou sistem de transmisie Super CVT-i (Continuous Variable Transmission) care este disponibil atat in versiune manuala cat si in varianta automata, cu sapte rapoarte secventiale.

Pe langa cele doua motoare pe benzina, diesel-urile disponibile vor fi un 2.0 D-4D de 126 de cai si un 2.2 D-4D de 177 de cai putere.