In emisiunea televizata “The Oprah Winfrey Show”, inregistrata marti, Madonna si-a aparat eforturile de a adopta un baiat din Malawi, in varsta de un an, David Banda, si a declarat ca tatal baietelului a fost manipulat sa declare ca nu intentioneaza sa renunte la fiul sau, potrivit spectatorilor prezenti la inregistrari.

Madonna a fost echilibrata pe parcursul interviului, cu toate ca in unele momente a fost emotionata, au spus spectatorii. “Madonna considera ca presiunile facute de media l-au determinat pe tatal copilului sa-si schimbe povestea.”, a declarat Brook Carter, in varsta de 24 de ani, din Miami.

Cu toate ca la inceput, Yohane Banda, in varsta de 32 de ani, a declarat ca nu are nimic impotriva adoptiei, acesta a spus mai tarziu: “Nimeni nu mi-a spus ca in urma adoptiei David va fi doar fiul ei.” Totusi, marti, el a declarat pentru “Time” ca nu planuieste sa conteste adoptia, spunand ca ii este doar recunoscator Madonnei ca ii ajuta copilul.

Cantareata a vorbit despre cat de multa munca a fost cu procedura de adoptie din Malawi, spunand ca nu a avut nici un fel de privilegiu. “Madonna a spus ca Yolanda Banda a privit-o in ochi si i-a multumit ca ii ofera fiului sau un viitor si o viata mai buna”, a spus Carter.

“Cea mai mare ingrijorare a sa este faptul ca aceste controverse vor determina alti oameni sa nu mai incerce sa adopte un copil.”, a spus Susie Lazega, in varsta de 38 de ani, din Atlanta. “Aceasta este cea mai mare dezamagire a sa.”

Madonna a aratat poze in care apare alaturi de fiica sa Lourdes (10 ani), baiatul sau Roco (6 ani) si micutul David. Intr-o alta fotografie apare sotul Madonnei, Guy Ritchie, jucandu-se cu David.

”Famila Madonnei este una fericita, se iubesc foarte mult. I-am vazut pe cei doi copii ai Madonnei cum il imbratiseaza pe noul lor fratior.”, a declarat Robin Ayoob, in varsta de 54 de ani, din Philadelphia.

Madonna a declarat ca l-a vazut pe David pentru prima data intr-un documentar video despre acea regiune. In acel material acesta era tinut in brate de o fetita, in varsta de 8 ani, infestata cu HIV.

”A spus ca a privit in ochii lui si a simtit imediat ca s-a creat o legatura intre ei.”, a declarat Jody Goldstein, in varsta de 40 de ani, din Atlanta. Laura Rader, in varsta de 38 de ani, din St. Louis, a adaugat: “Artista a dorit, cu adevarat, sa il ajute pe micut, care nu avea sanse de supravietuire.”

Madonna a mai spus ca in momentul in care l-a intalnit pe David, acesta suferea de malarie, tuberculoza si pneumonie, baietelul aflandu-se si acum sub tratament. Artista a mai declarat ca pe parcursul unui an de zile baietelul nu a fost vizitat de niciunul din membrii familiei.

Totusi, Yohane Banda a declarat: “Cand era la orfelinat ma duceam cu bicicleta sa il vizitez de cate ori aveam timp. Vroiam doar sa il vad si sa ma joc cu el.”