Consumul de carne de pasare in Romania a fost, in anul 2005, de 450 mii tone, adica 20,7 de kilograme pe locuitor, iar consumul mediu de oua pe cap de locuitor a fost de 235 oua, potrivit datelor Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).

Productia interna de carne de pasare realizata anul trecut a fost de 290.000 de tone, sectorul industrial asigurand 217.000 de tone, in timp in gospodarii s-au produs 73.000 de tone.

Cantitatea totala de oua produsa in 2005 a fost de 5,1 miliarde de oua, mai mult de jumatate, adica 2,7 miliarde de oua, fiind furnizata de sectorul gospodaresc.

Anul trecut, Romania a importat 160.000 de tone de carne de pasare si 40 milioane de oua.

Conform UCPR, in Romania, consumul de carne de pasare se situeaza la acelasi nivel cu cel din tarile UE, Danemarca fiind tara cu cel mai ridicat procent de consum pe cap de locuitor.