Editura Polirom va invita joi, 26 octombrie, ora 18.00, la o intilnire cu scriitorul Cezar Paul-Badescu si la o discutie despre cel mai nou roman al sau, Luminita, mon amour. Evenimentul va avea loc in Club A, in cadrul programului "Poeticile cotidianului", moderat de Razvan Tupa.

Cezar Paul-Badescu (n. 1968) a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti in 1994 si Masteratul de Teoria Literaturii si Literatura Comparata la aceeasi institutie.

Din 1994, lucreaza si colaboreaza in presa scrisa si audio-vizuala, la revistele 22, Secolul XXI, Observator cultural, Adevarul literar si artistic, Radio Europa Libera s.a., iar in prezent este redactor la Dilema veche si redactor-sef la suplimentul Media & Cultura al ziarului Cotidianul.

A debutat editorial in 1995 in volumul colectiv Tablou de familie, care a obtinut Premiul pentru debut al revistei Tomis. Este coordonatorul antologiei de publicistica intitulate Cazul Eminescu (1999). La Editura Polirom a publicat: Tineretile lui Daniel Abagiu (2004) si Luminita, mon amour (2006).

"Primele aproximativ treizeci de pagini ale romanului te prind in joc

exact ca o discutie confesiva in fata unei beri. Gaselnita mail-ului cu

care incepe cartea mi se pare foarte reusita si anuntul «nu-mi place sa inventez» ne pune de la inceput intr-o ecuatie a non-fictionalului care nu poate decit sa ne atraga, daca nu sintem ipocriti.

Cele doua pagini care urmeaza, in care personajul povesteste cu amanunte o seara, adica «ceva foarte banal, din banalitatea mea cotidiana», mi se par unele dintre cele mai bune doua pagini pe care le-am citit in literatura romana de azi. Daca s-ar face o antologie a spleen-ului de inceput de secol XXI, aceste rinduri n-ar trebui sa lipseasca". (Luminita Marcu)

"Incursiune necenzurata intr-un autobiografic mereu la limita dintre

sublim si penibil, romanul este una dintre cele mai acide satire ale

contemporaneitatii autohtone." (Dan Silviu Boerescu)