Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galati a gazduit, miercuri seara, festivitatea decernarii premiilor celei de a XVIII-a editii a Festivalului National de Comedie.

Teatrul Tineretului din Piatra Neamt si-a adjudecat premiul pentru cel mai bun spectacol. Trupa nemteana a fost premiata pentru punerea in scena a spectacolului "Volpone" de Ben Jonhson, regizat de Louise Danceanu.

Premiul pentru cel mai bun regizor i-a fost decernat lui Ion Sapdaru, autorul punerii in scena a doua dintre piesele prezentate in festival - "Mincinosul" de Carlo Goldoni, prezentat de Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galati si "Petitoarele" dupa "Handuma" de Avxentie Tzagareli, sustinut de Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi.

Spectacolul cu piesa "Caii la fereastra" de Matei Visniec, prezentat de Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galati, a prilejuit si acordarea premiilor pentru cele mai bune interpretari in roluri principale: Claudiu Bleont - cel mai bun actor si Victoria Cocias - cea mai buna actrita.