Bundestagul a ratificat joi, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Integrarii Europene. Din cele 551 de voturi exprimate, 529 au fost pentru, 12 voturi impotriva si 10 abtineri. Votul de astazi incheie prima etapa parlamentara in procesul de ratificare a Tratatului de aderare a celor doua tari de catre Germania.

Asupra legii de ratificare trebuie sa se mai pronunte si Camera Superioara a legislativului de la Berlin (Bundesrat), in luna noiembrie a acestui an.

“Prezenta cancelarului Germaniei la dezbatere subliniaza importanta pe care o acorda aceasta tara ratificarii Tratatului de aderare. Angela Merkel a tinut sa marcheze corespunzator acest moment, alaturandu-se dezbaterii din Bundestag, la care toate fortele politice au urat bun venit Romaniei in Uniunea Europeana”, a declarat ministrul integrarii europene, Anca Boagiu.

Ministrul roman a participat joi la sedinta plenara a Bundestag-ului, ocazie cu care s-a desfasurat cea de a doua lectura si votul final asupra proiectului legii de ratificare a Tratatului de aderare.

In afara de Germania, Tratatul de aderare mai trebuie ratificat de o singura tara membra a Uniunii Europene, respectiv Danemarca. Recent, Belgia a devenit al 23-lea stat membru al UE care a ratificat documentul de aderare a celor doua tari la Uniunea Europeana.