Romania ramine o tara atractiva pentru firmele cu nume din IT-ul mondial. Un exemplu poate fi compania Amazon, care isi va mari substantial numarul de angajati din Romania.

Planurile Amazon in Romania par a fi destul de serioase din moment ce aceasta va angaja sute de persoane pentru biroul din Capitala. „Amazon a deschis primul centru de dezvoltare in Iasi, in cursul anului 2005.

Compania a decis sa deschida un birou similar si in Bucuresti, unde vor fi angajati aproape 600 de specialisti“, a declarat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. Conform anunturilor facute in urma cu un an, se cauta specialisti pentru dezvoltarea de software.

Creste IT-ul

Domeniul IT&C a atras investitii consistente in Romania, in ultimul an. „La nivelul anului 2005, investitiile realizate pe piata locala in sectorul IT&C au insumat 1,8 miliarde de dolari, in crestere cu 47% fata de 2004“, a mai spus Nagy.

Ministrul Comunicatiilor a estimat ca piata telecomunicatiilor va depasi patru miliarde de euro la finele acestui an, comparativ cu 3,8 miliarde de euro in 2005. De asemenea, exportul Romaniei de servicii si aplicatii software va atinge 350 de milioane de euro in 2006.

Integral in Cotidianul