Pentru prima data in Romania, violoncelista Natalie Clein, laureata a numeroase competitii europene, va evolua pe podiumul Ateneului Roman din Bucuresti la 6 noiembrie 2006 intr-un program de exceptie.

Vor fi prezentate creatii de Schumann (F?nf St?cke im Volkston / Cinci piese in stil popular op.102), Sostakovici (Sonata pentru violoncel si pian op.40, re minor) si Rahmaninov (Sonata pentru violoncel si pian op. 19, sol minor).

Natalie Clein o are drept partenera in acest recital pe pianista Katya Apekisheva, cunoscuta prin prezenta ei alaturi de Covent Garden Soloists, cvartetele Tippet, Gabrieli si Belcea.

Recitalul se inscrie in seria concertelor aniversare, initiata de Institutul Cultural Roman, in parteneriat cu Filarmonica George Enescu - o serie deschisa de Cvartetul Belcea si incheiata in decembrie a.c. prin invitarea solistilor de la Mariinsky Academy of Young Singers si a violonistului Augustin Dumay impreuna cu pianistul Jean-Bernard Pommier.

Dupa un debut stralucitor la 16 ani la BBC, in 1994, Natalie Clein a studiat la Royal College of Music, perfectionandu-se apoi la Viena cu celebrul Heinrich Schiff.

Sub bagheta unor dirijori renumiti (Sir Charles Mackerras, Gennardi Rozhdestvensky, Sir Andrew Davies, Heinrich Schiff, Sir Neville Marriner, Paul Daniel) si acompaniata de unele dintre cele mai importante orchestre din lume (London Philharmonic, Royal Philharmonic, City of Birmingham, Orchestre Nationale de Lyon, Montreal Symphony, Orquesta Filarmonica de Buenos Aires) Natalie Clein castiga numeroase premii pentru maiestria interpretarii sale.

Cotidianul The London Evening Standard o prezinta astfel pe Natalie Clein: Subtilitatea ei ritmica si rafinamentul ei timbral anunta aparitia unui artist de mare forta.