Samsung Electronics a anuntat vineri ca, in trimestrul trei al acestui an, a inregistrat un profit net de 1,85 miliarde euro la venituri de 12,84 miliarde euro, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Divizia LCD a raportat venituri si un profit operational de 2,53 miliarde euro si respectiv 135 milioane euro.

Samsung Electronics ramane lider pe piata ecranelor LCD TV, care a crescut cu 37% fata de al doilea trimestru din 2006. Divizia Digital Media Business a raportat pierderi de 84 milioane euro.

“Anticipam ca principalele noastre divizii de afaceri vor inregistra o crestere semnificativa in al patrulea trimestru. Intentionam sa investim inca 1 trilion KRW pentru a creste capacitatea de productie a diviziei de chip-uri de memorie, ceea ce va determina aparitia a noi oportunitati de venituri in anul urmator”, a declarat Dr.

Woosik Chu, Samsung Senior Vice President si director pentru relatia cu investitorii al Samsung Electronics.

Profitul operational al diviziei de Semiconductori a atins 1,07 milioane euro si un venit de 4,14 miliarde euro in al treilea trimestru. Profitul operational a inregistrat o crestere de 29,5% comparativ cu trimestrul precedent, in principal datorita cererii de chip-uri de memorie existente pe piata de PC-uri.

Divizia LCD a raportat venituri si un profit operational de 2,53 miliarde Euro si respectiv 135 milioane Euro. Preturile ecranelor LCD pentru industria IT au castigat teren inainte de perioada vanzarilor ridicate din timpul sarbatorilor, iar vanzarile de televizoare cu diagonala de peste 40 de inci s-au mentinut la nivele foarte bune.

Potrivit informatiilor companiei, cererea pentru ecrane LCD a dictat ritmul de crestere al industriei. Samsung Electronics a vandut trei milioane de unitati de ecrane TV LCD, din care vanzarile la ecrane cu diagonala de 40 de inci sau mai mare reprezinta 1,6 milioane unitati.

In trimestrul patru, Samsung intentioneaza sa creasca capacitatea lunara de productie a Liniei 7, cu un numar suplimentar de 150 000 unitati, pentru a raspunde cererii crescute de produse din aceasta perioada.

Divizia Digital Media Business a inregistrat pierderi operationale in valoare de 84 milioane Euro si un venit de 1,38 miliarde Euro. Totusi, spun oficialii companiei, vanzarile din segmentele televizoarelor LCD si plasma TV, precum si ale altor televizoare high-end, cu ecran plat, au generat un profit foarte bun pentru companie.

Castigurile de capital, care descriu cel mai bine performanta globala a diviziei Digital Media, au atins 455 milioane Euro in al treilea trimestru, de la 245 milioane Euro in al doilea trimestru din 2006. Cea mai mare parte a acestor castiguri a fost generata de vanzarile puternice in domeniul produselor Digital Media, intre care si televizoarele LCD.

Anul trecut, Samsung Electronics a inregistrat o cifra de vanzari de 48,72 miliarde euro. Compania are aproximativ 128.000 de angajati in 120 birouri din 57 tari.