Comisii palamentare doar de dragul de a face comisii - asa catalogheaza parlamentarii organismele care vor verifica activitatea ICE Dunarea si conturile lui Ceausescu. Din cele doua comisii fac parte ingineri chimisti, petrolisti sau specializati in extractia carbunelui si numai doi avocati si un economist.

Deputatul PRM Gelil Eserghep spune pentru Radio Total ca a acceptat sa caute conturile lui ceausescu din pasiune pentru istorie, desi este sigur ca nu va descoperi nimic pentru ca banii au disparut demult.

Nici de soarta ICE Dunarea nu se va afla nimic - sustine Paula Ivanescu, membru in comisia care va ancheta activitatea intreprinderii. De altfel, Ivanescu nu are nici o legatura cu finantele sau contabilitatea si spune pentru Radio Total ca a intrat in comisie pentru ca nu a avut incotro.

Cele doua comisii au fost facute la cererea conservatorilor. Liderul PC, Dan Voiculescu a fost acuzat, de-a lungul timpului, ca a fost securist si ca a pus mana pe banii familiei Ceausescu, lucrand in cadrul ICE Dunarea, firma a Securitatii.

In sase luni, comisiile trebuie sa isi prezinte concluziile.