O serie de fosti ofiteri ai politiei din orasul rus Nijnevartovsk sunt suspectati de complicitate in cazul asasinarii celei mai cunoscute jurnaliste din presa rusa, Anna Politkovskaia.

Conform cotidianului rus Kommersant, anchetatorii care se ocupa de cazul jurnalistei de la Novaia Gazeta s-au deplasat saptamana trecuta la Nijnevartovsk, unde au fost informati de catre politia locala de prezenta in oras a lui Aleksandr Prilepin si a lui Valeri Minin, complici in cazul unui asasinat in Cecenia.

Anna Politkovskaia a fost prima care i-a denuntat pe responsabilii acestei crime, locotenetul Lapin, si superiorii sai - maiorul Aleksandr Prilepin si locotenent-colonelul Valeri Minin, cautati inca de politie pentru crima comisa in Cecenia. Cei doi suspecti nu au fost insa gasiti, anchetatorii interogandu-i pe cativa din rudele si apropiatii acestora.

Jurnalistii de la Novaya Gazeta au declarat ca, in timpul anchetei politiei asupra cazului Lapin si chiar dupa condamnarea acestuia, ziarista a primit mai multe amenintari cu moartea, a mai scria Kommersant.

Anna Politkovskaia, cea mai cunoscuta jurnalista de investigatie din Rusia, a fost executata cu sange rece la inceputul lunii octombrie, la intrarea in imobilul din Moscova in care locuia. Desi era un critic inversunat al liderului de la Kremlin, presedintele rus Vladimir Putin considera absolut justificata atentia sporita a opiniei publice fata de asasinarea unor personalitati din Rusia.