Primaria Generala Bucuresti pregateste mari surprize pentru soferii care parcheaza masinile nergulamentar pe arterele din Capitala. Potrivit unei initiative a Consiliului General Bucuresti proprietarii automobilelor care blocheaza caile de acces catre zone de resedinta sau institutii publice vor plati o taxa de 1 000 RON pe zi.

Consiliul General Bucuresti intentioneaza sa supuna la vot saptamana viitoare o initiativa care ii va ustura pe soferi la buzunare si al carei scop este fluidizarea traficului in Capitala. Totusi, soferii mai au un ragaz de cateva luni in care sa se obisnuiasca cu ideea, pentru ca hotararea ar urma sa fie pusa in aplicare incepand din 2007.

Astfel, bucurestenii care parcheaza neregulamentar si blocheaza traficul vor fi sanctionati drastic cu amenzile pe care consilierii locali le-au propus.

Masinile stationate neregulamentar vor fi ridicate de firme specializate si transportate intr-un depozit situat la maximum sapte kilometri de locul de unde au fost gasite.

In afara de taxa de eliberarea a autovehiculului, care este in valoare de 1000 de RON, proprietarii acestora vor mai fi nevoiti sa plateasca o amenda pentru parcare ilegala, precum si contravaloarea operatiunilor de ridicare, transport si depozitare a automobilului.

Restrictiile de stationare se aplica pentru zona delimitata de strada Turda - Bulevardul Maresal Averescu - Bulevardul Maresal Prezan - Bulevardul Aviatorilor - Bulevardul Mircea Eliade - strada Ceaikovski - strada Barbu Vacarescu - Soseaua Stefan cel Mare - Soseaua Mihai Bravu - Calea Vacarestilor - Soseaua Oltenitei - Soseaua Viilor - strada Constantin Istrate - Soseaua Progresului - strada

Geniului - Soseaua Grozavesti - Soseaua Orhideelor - Calea Giulesti - Pasajul Grant - strada Turda.

Vor fi ridicate, de asemenea, masinile stationate neregulamentar pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, Soseaua Kiseleff, Bulevardul Bucurestii Noi, Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Marasesti, Bulevardul Expozitiei, Soseaua Chitilei, Calea Grivitei, Soseaua Virtutii, Bulevardul Iuliu Maniu, strada Drumul Taberei,

strada Brasov, Bulevardul Timisoara, Calea Rahovei, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea, Soseaua Giurgiului, Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Theodor Pallady, Bulevardul Nicolae Grigorescu, Bulevardul Constantin Brancusi, strada Lucretiu Patrascanu, Soseaua Pantelimon, Soseaua Iancului, Bulevardul Ferdinand, Soseaua Colentina, Bulevardul Lacul Tei, strada Doamna Ghica.

In restul orasului se va aplica ridicarea masinilor pentru incalcarea regililor privind oprirea si stationarea in dreptul altui vehicul stationat pe partea carosabila, in zona trecerilor de pietoni, in intersectii, in zona statiilor mijloacelor de transport public.