Presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a semnat joi, 26 octombrie, controversata lege prin care autorizeaza construirea unui zid de peste 1.100 kilometri la granita cu Mexicul. Liderul de la Casa Alba a promulgat legea pentru a proteja Statele Unite de asaltul imigrantilor ilegali, marea majoritate dintre ei venind dinspre Mexic.

“Legea autorizeaza constructia unei bariere de mii de kilometri de-a lungul granitei cu Mexicul. De-a lungul barierei vor fi instalate puncte de control, faruri pentru iluminare si vor patrula mai multe masini.Toate acestea vor preveni intrarea imigrantilor ilegali in Statele Unite", a spus George Bush, conform BBC News.

Vicente Fox, fostul presedinte mexican, a calificat drept o mare eroare decizia Casei Albe de a construi un zid de separatie intre Statele Unite si Mexic. Mai mult, Fox a comparat acest zid cu cel al Berlinului, relateaza Le Monde.

Problema imigrantilor clandestini este una din temele principale ale politicienilor americani, aflati in pragul campaniei electorale.