Inspectorii ANAF au descoperit fraude de miliarde de lei la firma Euroavipo.

Inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si cei ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au descoperit mai multe infractiuni financiare comise de firmele din grupul Euroavipo, producatorul cunoscutelor marci de bauturi spirtoase Unirea si Hanul Ars.

Potrivit unui comunicat al ANAF, firma Euroavipo SA, parte a grupului amintit, a folosit doua societati cu datorii de peste o mie de miliarde de lei vechi la bugetul statului, Eurocom SRL si Transamerican 2000 SRL, pentru a desfasura operatiuni financiare, eludand legile in vigoare.

Evaziune fiscala

In perioada iulie-august 2003, Eurocom a emis catre Euroavipo facturi fiscale pentru un milion de litri de rachiu de fructe, fara sa se achite la buget contravaloarea accizelor, respectiv 52,2 miliarde de lei vechi, se arata in documentul citat. ANAF sustine ca Eurocom a transferat 2,5 milioane de euro in contul unui off-shore din Cipru, fara a inregistra plata in contabilitate.

Off-shore-ul este reprezentat de un avocat roman, care ii mai reprezinta si pe actionarii majoritari, persoane juridice straine, ai companiei Signus Romania Distribution. Aceasta din urma societate este distribuitorul exclusiv Euroavipo. Cele doua societati au unul si acelasi administrator - Catalin Bucura, conform ANAF.

Integral in EVZ