Fostul sef al SRI Radu Timofte e cercetat de DNA pentru abuz in serviciu, abuz in serviciu contra intereselor publice si favorizarea infractorilor. Alaturi de Timofte mai sunt cercetati de procurori si alti noua sefi din SRI, in frunte cu gen (r) Ovidiu Soare, fostul sef al Inspectoratului pentru Apararea Constitutiei din cadrul SRI, si Sorin Cozma, seful UM 0146 Bucuresti.

Practic, ancheta DNA e o continuare a scandalului care a izbucnit la filiala SRI din Prahova. Anul trecut, in luna august, mai multi ofiteri SRI activi si in rezerva din Prahova si Ploiesti au depus la Parchetul Militar din Ploiesti mai multe plangeri impotriva fostului sef al SRI Prahova, Corneliu Paltalnea, si a prim-adjunctului acestuia, Daniel Bucur.

Cei doi erau acuzati ca ar sprijini mafia petrolului din zona. Dar, conform unor surse oficiale, sereistii care au depus plangerile au fost filati si "lucrati" ilegal de doi oameni ai generalului Ovidiu Soare, capitanul in rezerva Adrian Ilie si comandantul SRI Prahova Marin Constantin.

Acestia au actionat ca "sa-i protejeze" pe Timofte, Soare si Lucian Dumitrache, un maior din cadrul UM 0146.

La scurt timp, maiorul Elena Dumitrescu a deschis un caz la "nivelul sectorului A" (Inspectoratul pentru Apararea Constitutiei, unde seful suprem era Ovidiu Soare) si, conform unor plangeri, din decembrie 2005 ar fi ascultat fara mandat telefoanele ofiterilor SRI care l-au reclamat pe Paltalnea.

Integral in Gandul