BANCILE OCCIDENTALE au inceput sa dea credite romanilor din tara, chiar de la sediile-mama, mizand pe apetitul mare de consum al compatriotilor nostri si pe dobanzile extrem de mici cu care lucreaza Una dintre aceste banci este Credit Municipal - Paris. "Va putem oferi si dumneavoastra credite, desigur.

Singura conditie este sa va calificati in etapa de scoring", ne-a declarat Raika Mohamad, de la Directia de credite a CMP. Dupa ce am trimis actele solicitate, ofiterii de credit ai bancii franceze mi-au comunicat prin mail ca m-am calificat pentru credit, urmand sa stabilim exact procedura prin care pot sa intru in posesia banilor.

Mai mult, romanii nu au cum sa fie verificati daca sunt datori la alte banci din Romania, intrucat in acest moment nici o entitate bancara straina nu are incheiat un acord cu Biroul de Credit. "Chiar daca am fi solicitati de o banca din strainatate, nu am putea-o ajuta in nici un fel. Statutul nu ne permite acum sa avem printre actionari entitati bancare straine.

Cel mult, din 2007, atunci cand vom incheia acorduri cu Birourile de Credit din strainatate, asemenea solicitari ar putea sa ne fie cerute prin intermediul partenerilor nostri.

Integral in Gandul