Noul model de telefon realizat in Japonia, P903i, este cel mai sigur din lume. Isi poate recunoaste propritarul, se blocheaza cand stapanul s-a indepartat si poate fi gasit prin satelit daca a fost furat.

Aparatul va avea inclus un card care se poate purta in buzunar sau in poseta si care se conecteaza singur la mobil. Odata setat de utilizator, cardul va bloca telefonul daca proprietarul se afla la o anumita distanta de el si nu vrea ca nimeni sa-i umble la celular.

Telefonul are si o functie prin care proprietarul poate fi recunoscut dupa portret. El trebuie mai intai sa isi faca cel putin tre poze cu telefonul, dupa care, de fiecare data i se va cere sa se pozeze pentru a fi recunoscut. Mai mult, P903i este atent si la clipitul ochilor pentru a preveni fraudarea sistemului prin folosirea unei poze.

In cazul in care ii este furat telefonul, proprietarul poate accesa un site web si, contra unei sume de 2,5 dolari, i se va afisa o harta cu locatia celularului.Se estimeaza ca modelul va prinde foarte bine in Japonia, unde mobilele sunt folosite si ca mijloc de plata, in locul cardurilor de credit.

P903i va aparea pe piata in cateva luni dar compania care il produce, Matsushita Electric Industrial Co., nu a anuntat inca pretul aparatului.

sursa: forbes.com