Guvernul francez s-a intrunit de urgenta luni seara pentru a dezbate siguranta transporturilor, dupa ce, duminica, cativa tineri au incendiat un autobuz, ranind grav o femeie, transmite BBC. In urma incidentului care a avut loc la Marseille, Mama Galledou, o tanara de origine senegaleza in varsta de 26 de ani, a suferit arsuri grave pe aproximativ 70% din suprafata corpului.

Primul ministru francez, Dominique de Villepin, si Nicolas Sarkozy, ministrul de interne, au promis ca faptasii vor fi gasiti si pedepsiti.

Dominique de Villepin "isi exprima indignarea fata de acest act de violenta" si “ va lua toate masurile pentru ca autorii acestei infractiuni sa fie arestati fara intarziere", se arata intr-un comunicat al primului ministru.

Acesta condamna agresiunile impotriva mijloacelor de transport publice, care pun in pericol viata transportatorilor si a pasagerilor, precum si actele de delincventa care au avut loc in ultimele zile.

Potrivit martorilor, un grup de tineri au fortat usile autobuzului dupa care au aruncat in interior lichid imflamabil si au aprins un chibrit.

Aproximativ 200 de autovehicule au fost incendiate duminica pe tot cuprinsul Frantei, 50 de persoane fiind arestate.

In toamna anului trecut, la 27 octombrie, violentele izbucnite in capitala Frantei au avut ca pretext drama a doi adolescenti imigranti care si-au pierdut viata incercand sa fuga de politie, in suburbia pariziana Clichy-sous-Bois. Atacurile din 2005 s-au soldat cu moartea unei persoane, ranirea altor zeci de tineri si incendierea a peste 10.000 de autovehicule si 300 de cladiri.

Potrivit expertilor, cauzele revoltei de anul trecut - saracia, somajul si discriminarea - se mentin si in prezent.