Compania Alcatel a anuntat luni ca a semnat un acord cu Samsung pentru a dezvolta o serie de telefoane mobile capabile sa receptioneze programe de televiziune transmise prin satelit, folosind tehnologia DVB-H (transmisiuni video digitale - mobile), potrivit International Herald Tribune.

Sistemul utilizat de Alcatel va utiliza antene DVB-H pentru a receptiona transmisii prin satelit in banda S, spectru de banda cuprins intre 2 gigaherti si 4 gigaherti.

Telecom Italia Mobile a inceput deja sa ofere clientilor sai transmisiuni video digitale - mobile, acest sistem fiind testat si in Paris, Sydney, Helsinki, Berlin, Hong Kong si Pittsburgh.

DVB-H (Digital Video Broadcast - Handheld) este o solutie de transmisie pentru terminalele mobile ce foloseste tehnologia DVB-T, standardul de transmisie pentru receptia digitala terestra.

Aceasta tehnologie ofera servicii de inalta calitate, consum redus al acumulatorului si posibilitatea de a utiliza simultan si alte servicii mobile in timpul transmisiei, precum telefonia sau navigarea pe internet.