Proiectul legii invatamantului superior, care s-a afisat pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii si este supus dezbaterii publice, aduce nenumarate modificari, in majoritate criticate de mediul academic.

Dupa cum a fost catalogat de diverse cadre universitare, proiectul de lege nu a fost deloc bine realizat, avand foarte multe scapari si texte ambigue si contradictorii cu ale altor legi in vigoare.

- Daca va fi adoptat in formula actuala, proiectul legii invatamantului superior va face ca sistemul sa dea mai multi pasi inapoi si calitatea educatiei sa scada - Peste 8000 de preparatori si lectori universitari vor fi eliminati din universitati - Profesorii universitari vor fi singurii cu functii de conducere - Finalizarea studiilor de licenta se va usura considerabil, doar cu un proiect -

Nota minima de la licenta va scadea la 5 - Universitatile vor avea conducere dubla, unii membrii fiind numiti chiar de ministrul Educatiei si Cercetarii

"Consider ca acest proiect nici macar nu trebuie revizuit sau modificat, ci direct respins.

Normal ar fi fost sa se comaseze legea invatamantului si a statutului personalului didactic, care ar fi trebuit revizuite si adaptate actualului context politico-economic si sa fie completate cu dispozitii de detaliu care sa nu mai lase loc la ambiguitati si interpretari discriminatorii, cum este acest proiect de lege", spune dl conf. dr. ing. Eugen Pamantas de la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Integral in Romania Libera