Compania Nationala Romarm, impreuna cu Uzina Automecanica Moreni, va produce in urmatoarele luni transportorul blindat Saur, care va fi destinat vanzarii pe piata interna si externa. Pretul minim al blindatului este 600.000 de euro.

“Modelul corespunde standardelor NATO, iar noutatile fata de modelele anterioare sunt informatizarea, reteaua de bord sau instalatia de climatizare. Transportorul poate fi transformat astfel incat sa fie folosit ca ambulanta sau pentru a ajuta la salvarea sinistratilor”, a spus Pavel Matiu, director general Romarm.

“Cel mai important punct forte este nivelul de protectie, dar, deocamdata este cu 10% mai lent decat transportoarele altor producatori. Uzina noastra va putea produce 100 de bucati anual”, a declarat Ion Manu, directorul Automecanica Moreni, uzina producatoare.

Partea mecanica a transportorului va costa in jur de 600.000 de euro, iar primele zece bucati vor fi gata de vanzare in noua luni. Realizarea prototipului a costat in jur de un million de euro, suma din bugetul Romarm.