Coreea de Nord a fost de acord sa revina la negocierile in sase, menite sa puna capat programului sau nuclear si sa participe la o reuniune informala cu Statele Unite si China organizata la Beijing, a anuntat, marti, ministerul chinez de Externe, citat de Reuters. Cele trei state au convenit sa reia negocierile la o data asupra careia vor cadea de acord Coreea de Sud, Japonia si Rusia.

Washingtonul spera ca o noua runda de negocieri sa aiba loc pana la sfarsitul anului, a afirmat un oficial american care a confirmat ca regimul de la Phenian a "convenit sa revina la masa tratativelor".

Discutiile multilaterale despre programul nuclear nord-corean initiate de China in 2003 au intrat intr-un impas in septembrie anul trecut. Coreea de Nord a testat prima bomba nucleara la inceputul acestei luni, desi comunitatea internationala si-a aratat ingrijorarea iar ONU a dat numeroase avertizari.

Comunitatea internationala a condamnat rapid prima incercare nucleara a Coreii de Nord, iar Washingtonul a cerut atunci o actiune imediata a Consiliului de Securitate.