Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor a anuntat marti, 31 octombrie, intr-o conferinta de presa, ca pregatirile pentru cea de-a XVIII-a editie a Festivalului si Concursului International „George Enescu” sunt in proportie de 90% finalizate.

"Este pentru prima data cand la sfarsit de octombrie avem pregatit peste 90% din festival", a declarat Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor. "Enescu este reprezentat intr-un mod corespunzator intr-un festival international", a declarat Ioan Holender, directorul general al Operei din Viena si directorul festivalului.

"Am incercat sa alcatuim festivalul cu cantaretii de azi si de maine, ci nu cu cei de ieri si de alaltaieri", a adaugat el.

Editia a XVIII-a a Festivalului si Concursului International „George Enescu” se va deschide cu un concert sustinut de 15 cantareti romani care evolueaza mai mult pe scene internationale, printre care si soprana Angela Gheorghiu.

Festivalul se va desfasura in perioada 1 - 23 septembrie in Bucuresti, urmand apoi in alte orase precum Sibiu, Cluj, Timisoara, Bacau, si alte locatii importante din tara.

In Bucuresti, recitalurile si spectacolele se vor desfasura in Sala Radio, la Ateneu, in Piata festivalului si in Sala Mare a Palatului.

Sala Mare a Palatului va fi refacuta din fondurile MCC. Lucrarile, pentru care MCC va aloca 10 milioane de euro, vor incepe in luna ianuarie 2007.

Reconstructia va implica nu doar refacerea Salii Mari a Palatului, ci si construirea unei noi sali de 1.000 de locuri si crearea unor sali de cinema, de expozitie, anticariate, sali de teatru si de dans ce fac parte dintr-un proiect initiat de MCC privind infiintarea Centrului Cultural „Sala Palatului”.

In vederea organizarii acestui eveniment cultural Ministerul Culturii si Cultelor a semnat un protocol de parteneriat cu Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune si Primaria Generala a Capitalei.