Primarul general, Adriean Videanu, cere astazi aprobarea consilierilor municipali pentru a cheltui peste 300 de milioane de euro. Aceasta este suma pe care Videanu intentioneaza sa o bage in amenajarea a 20 de parkinguri subterane. In prima etapa, constructia va incepe doar pe 14 amplasamente din cele 90 de locatii identificate de municipalitate.

Numai ca in cel putin patru cazuri se poate spune ca e vorba de bani aruncati. Si asta pentru ca o parcare cu doua niveluri pentru 468 de autoturisme va fi construita langa Pavilionul H din Parcul Herastrau, iar o alta peste lac, in poarta Restaurantului Pescarus unde afluxul de automobile se inregistreaza doar in week-end.In alte doua cazuri, pare a fi vorba de parcari cu "dedicatie".

Una va fi construita langa Gara Baneasa, unde nu opresc nici trenurile, dar s-a dezvoltat o zona cu birouri de lux. A doua "dedicatie" pare a fi facuta celor ahtiati dupa salam de doua milioane de lei chilu. Aceasta va fi construita chiar langa Piata Dorobanti, la nici doua statii de autobuz de parcarea care urmeaza sa fie construita la Perla.

Dar si aceasta se afla la o statie de autobuz dupa cea din fata Circului Globus. Restul parcarilor sunt prevazute a fi amplasate in zone foarte aglomerate, respectiv langa pietele Amzei, Obor, Hurmuzachi, Alba Iulia etc.

Licitatia pentru proiectarea celor 20 de parcari subterane a fost castigata de sase firme, respectiv SC Metroul SA, SC Search Corporation SRL, SC Eurometudes SA, Romair Consulting, Romproiect si Proiect Bucuresti.

Integral in Gandul

de Titus Liviu VULPE, Maria MANOLIU