Compania petroliera Petrom va investi, la Midia, peste 70 de milioane de euro pentru construirea unei noi unitati de procesare a gazului, care va va trata gazele obtinute din exploatarea maritima. Operatiunile de inginerie, achizitii si constructie a unitatii au fost atribuite companiei Linde Group.

„Acesta este unul dintre proiectele importante ale companiei in Romania, bugetul pe care il vom investi ridicandu-se la peste 70 de milioane de euro, parte din programul de investitii de 1,5 miliarde de euro pentru explorare si productie pana in 2010”, a declarat Werner Ladwein, membru al Comitetului Executiv al Petrom, responsabil cu activitatea de explorare si productie.

„Cresterea ratei de recuperare datorata noii instalatii, si a capacitatii de procesare va determina o productie de gazolina de peste trei ori mai mare, de la 100 pana la 350 de tone pe zi”, a mai spus oficialul Petrom.

Conform unui comunicat de presa, Linde Grup va construi noua unitate de procesare alaturi de facilitatile existente, respectiv Terminalul Midia. Aceasta instalatie separa gazolina de gazele din productia maritima si o livreaza ulterior rafinariilor Petrom.

Capacitatea de procesare a gazelor din prezent de 1,5 milioane m3/zi va creste la 3,8 milioane m3 / zi astfel incat intreaga cantitate de gaze din productia maritima sa fie procesata de catre aceasta instalatie. Cantitatea de gazolina separata va fi de 350 tone/zi.

Unitatea nou construita va dispune de o instalatie de cogenerare care ii va permite sa functioneze independent din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica.

Unitatea va fi finalizata si va intra in functiune la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2008.