In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, deputatul PD, Cezar Preda, a subliniat ideea conform careia ceea ce s-a intamplat astazi cu legea Angentiei Nationale pentru Integritate arata ca actuala Coalitie nu mai functioneaza, solutia fiind intoarcerea la vot.

“Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor si Senatul, nu mai ofera o majoritate stabila. Noi ne-am facut de ras in comisie (n.r. juridica) pentru ca majoritatea pe care o clamam PD, PNL, UDMR, PC nu functioneaza in comisie. Acolo s-a ras de noi si legea a fost intoarsa exact cum au vrut domniile lor”, a adaugat deputatul PD.

Crezar Preda a sustinut ca “ceea ce s-a intamplat astazi la ANI se va intampla la majoritatea legilor organice, la legile care nu convin din varii motive ale celor mici din Coalitie si atunci vom asista neputinciosi la legi picate de la guvernul Romaniei sau modificate in asa fel incat sunt legi ori spalate cum ar fi ANI, ori care sunt pur si simplu antieuropene sau servesc numai interesele unui grup sau ale unui partid.”

De aceea, in opinia deputatului democrat, solutia pentru rezolvarea acestei situatii este ca primul ministru sa scoata PC de la guvernare.

Cezar Preda a afirmat ca “situatia aceasta imposibila in care am fost pusi ne determina din nou sa fim in fata blamului, a neincrederii opiniei publice”.

El a precizat ca “in urma deciziei politice care s-a luat acolo, ambele grupuri, si PD si PNL au fost solicitate sa voteze pentru, cu urmatoarea concluzie: ca este o lege proasta, dar care poate, in Senatul Romaniei, sa-si recapete valentele pe care le-a dorit o data cu plecarea ei de la guvern si poate fi bifata in spatiul european ca pe un angajament pe care Romania si l-a luat.”