Liderul Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului Florentin Scaletchi, a fost retinut, miercuri, de procurorii anticoruptie, in urma unei sesizari referitoare la primirea unei sume importante de bani drept mita.

Conform DNA, Scaletchi a fost retinut pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prev. de art.257 Cp rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, fapta constand in aceea ca, in cursul anului 2005, acesta, in calitate de presedinte al OADO a pretins de la denuntator suma de 20.000 EURO si a primit, in trei transe, echivalentul acestei sume reprezentand 24.000 USD.

Faptuitorul a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala - pentru reducerea pedepselor aplicate denuntatorului.

Scaletchi este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, constand in aceea ca, in cursul lunii octombrie 2006, inculpatul in calitate de presedinte al OADO a pretins de la denuntator suma de 2.500 euro, alaturi de suma de 5.000 EURO despre care a sustinut ca reprezinta taxele necesare pentru eliberarea unei legitimatii antedatate pe numele denuntatorului in calitate de membru al OADO, faptuitorul primind de la acesta echivalentul in lei al sumei pretinse.

Joi, Scaletchi va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Tribunalul Bucuresti.

In cazul lui Hayssam, Scaletchi a intervenit pentru a-i facilita acestuia mutarea intr-o celula cu detinuti de aceeasi religie.

Scaletchi au fost dus pentru cercetari la DNA miercuri seara in jurul orei 23 si a fost audiat pe toata durata noptii.

Liderul O.A.D.O. trebuia sa fie in miercuri seara gazda unui simpozion la la Palatul Parlamentului cu tema "Legea Lustratiei - o lege tardiva ?", anunta sit-ul oficial al O.A.D.O. Scaletchi se numara printre vorbitori urmand sa dezbata subiectul "Pentru un Parlament curat. De ce anume?"