Stolo isi face oaste din rezervisti

preluare Cotidianul

Pentru taberele liberale iesene se anunta un sfirsit de saptamina furtunos. Vizita anuntata a sextetului Stolojan, Stoica, Turcan, Boureanu, Alexandru si Iustinian a atras revolta actualei conduceri a PNL, care i-a atentionat in urma cu doua zile pe disidenti „sa decida in cel mai scurt timp sa reintre in limitele oferite de statut“.

Oprea: „Avem 450 de adeziuni“

In replica, liderul disidentilor ieseni, rectorul Dumitru Oprea, a facut public „recensamintul“ adeptilor lui Stolojan-Stoica. „Avem 450 de adeziuni strinse pina acum, printre care si un primar al carui nume nu vrem sa-l facem public“, sustine Oprea.

Dumitru Oprea a mai adaugat ca nu-si va da demisia din PNL, dar dupa terminarea mandatului de rector se va implica mai mult in viata politica si in viata orasului.

Fenechiu: „Un balon de sapun“

Liderul PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, catalogheaza actiunea exclusilor din partid drept „un balon de sapun care se va sparge repede“. Seful disidentilor ieseni, rectorul Dumitru Oprea, a fost presedintele filialei citiva ani, dar s-a retras singur din functie dupa un scandal in 2004 legat de nominalizarea candidatului la Primaria Iasiului.

El conditionase raminerea in functie de numirea pentru cursa electorala locala a unui apropiat de-al sau, dar conducerea filialei l-a respins.

La Botosani revine fostul baron liberal

„80-90% dintre filialele judetului sint pro Stolojan si Stoica“, afirma ex-senatorul Dinu Secrieru, fost sef al PNL Botosani in perioada presedintiei lui Valeriu Stoica. El sustine ca, pina la sfirsitul lunii ianuarie, Stolojan si Stoica vor vizita toate judetele. Actualul presedinte al PNL Botosani, Mihai Tibuleac, evita deocamdata sa adopte o pozitie transanta in cazul platformei.

„Nu am avut timpul necesar sa imi consult toti colegii“, afirma senatorul Tibuleac.

Integral in Cotidianul

Se trifurca Partidul National Liberal?

preluare Romania Libera

Suprematia lui Tariceanu este contestata, in premiera, din doua directii. El este atacat atat de lideri precum Crin Antonescu sau Ludovic Orban, pe scurt gruparea Dinu

Patriciu, cat si de gruparea Stolojan-Stoica. A treia grupare este a lui Tariceanu insusi. Opozantii lui Tariceanu au obtinut si declansarea evaluarii ministrilor. In aceste conditii,

s-au amplificat zvonurile privind posibila inlocuire a ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu. Intre timp, adeptii lui Stolojan se organizeaza in teritoriu.

Integral in Romania Libera