Inca 13 persoane, majoritatea copii, au murit, joi, in urma inundatiilor din regiunea sud-estica a Turciei. Pana acum, numarul total al victimelor este 40, anunta, joi, oficiali locali citati de Reuters.

Ziarul Zaman scrie ca inundatiile din aceasta regiune sunt cele mai grave din ultimii 50 de ani. Televiziunile si ziarele povestesc despre numerosi locuitorim evecuati si operatiuni de curatare a zonelor din care s-au retras apele.

Ultimele decese s-au inregistrat, aseara, in orasul Batman, cand raurile s-au revarsat si au inundat strazile si cladirile. Autoritatile au inceput vaste operatiuni de salvare.

Serviciile de interventie si militarii au luat parte la operatiunile de evacuare a oamenilor din locuinte. Sinistratii au fost gazduiti in centrele sportive si in alte locuri special amenajate.

Printre victimele din orasul Batman sunt si copii de doi ani. Cel putin sapte persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la spital.

Si orasul Elazig a fost afectat. Doua persoane sunt date disparute in orasul Diyarbakir, principalul oras din regiunea kurda, care a fost inundat marti noaptea.

Drumurile care fac legatura intre Batman si Diyarbakir sau alte orase au fost inchise. Meteorologii anunta ca precipitatile se vor intensifica zilele urmatoare.

In ultimele zile, au fost afectate de inundatii violente si orasele Istanbul, Antalya si Mersin.