Sony Ericsson a lansat vineri telefonul W710 Walkman, creat pentru a sustine un ritm de viata sportiv si activ, potrivit unui comunicat al companiei remis HotNews. Noul telefon incorporeaza un senzor de miscare si aplicatii de fitness care masoara viteza de alergare, distanta si timpul, sau pur si simplu numara pasii in timpul mersului.

Disponibil in doua culori ale carcasei, telefonul integreaza o camera de doi megapixeli cu zoom digital de 4x si este comercializat impreuna cu un card de memorie cu capacitatea de 512MB.

Pentru a masura viteza si distanta parcursa in timpul alergarii, aplicatia de jogging poate fi accesata simplu de pe ambele ecrane. Exista de asemenea o aplicatie care numara pasii facuti de tine in fiecare zi. Acest contor este readus la zero la ora 24:00, iar progresele inregistrate sunt afisate chiar si atunci cand telefonul este in stand-by.

Interfata pentru utilizator este foarte simplu de folosit chiar si atunci cand te afli in miscare. Functia pentru fitness, playerul Walkman si radioul FM pot fi controlate folosind ecranul extern si tastele de acces rapid de langa acesta.

Sony Ericsson Mobile Communications AB a fost fondata in 2001 de catre Telefonaktiebolaget LM Ericsson si Sony Corporation. Sediul central al companiei este la Londra, Sony Ericsson avand peste 5.000 de angajati in intreaga lume in cercetare, dezvoltare, design, vanzari, marketing, distributie si suport.