Presedintele Statelor Unite, Gerge W. Bush, ocupa un "rezonabil" loc doi, in topul celor mai periculosi oameni ai planetei, potrivit unui studiu publicat, vineri, de The Guardian. De altfel, America este considerata o amenintare pentru pacea mondiala iar reputatia SUA este intr-un proces continuu de degradare de la izbucnirea conflictului irakian.

Peste 5.000 de persoane din Mexic, Israel, Canada si Marea Britanie il considera pe liderul de la Casa Alba, cea mai mare amenintare pentru pacea lumii, imediat dupa conducatorul gruparii teroriste Al-Qaida, Osama Bin Laden.

Rezultatul sondajului de opinie mai arata ca liderul islamist iranian, Mahmoud Ahmadinejad, nu a reusit performanta de a intra in top 3, acesta clasandu-se doar pe locul al patrulea, imediat dupa dictatorul nord- coreean, Kim Jong- Il.

Din studiu mai reiese ca 75 la suta dintre britanici sunt convinsi ca presedintele american este o amenintare atat pentru tara sa cat si pentru restul lumii, iar razboiul din Irak nu are nici o justificare.